News

Supreme Gallery la Pavilionul de Artă Bucureşti

Comunicat de presa
(13 May 2014)

În perioada 22-25 mai, Supreme Gallery vă invită în Piaţa George Enescu (Piaţa Palatului Regal), la primul pavilion profesional şi public de artă al capitalei – ArtSafari –, unde va fi prezentă, în cadrul secţiunii de Design, cu o selecţie de obiecte de artă decorativă şi tablouri de pictură românească, prezentate într-un concept unic.

Bucureşti, 14 mai 2014

Prima ediţie a Pavilionului de Artă ArtSafari Bucureşti va reuni toţi actorii ce constituie şi contribuie la formarea unui sistem de piaţă de artă profesionist: galerii de artă, muzee, universităţi, artişti, presa de specialitate, serviciile conexe de susţinere şi promovare a mediului artistic. Va fi pentru prima dată când atât sectorul public, cât şi sectorul privat se vor întâlni în cadrul aceluiaşi eveniment pentru a îşi expune, dezbate şi uni ofertele culturale. La eveniment vor participa circa 100 de galerii, muzee şi instituţii culturale, majoritar româneşti, cărora li se vor alătura şi prezenţe din Austria, Italia, Germania, Franţa etc.

În cadrul secţiunii de Design, Supreme Gallery va prezenta şi promova arhitecţi şi designeri internaţionali, consacraţi, precum şi pictori români postbelici şi contemporani prin intermediul unui concept unic de design interior. “Am convingerea că prin intermediul acestui important târg de artă, Bucureştiul va deveni capitala artelor vizuale nu doar pentru România, ci pentru întreg spaţiul est-european. Spun asta, pentru că România este o ţară într-o continuă transformare. Odată cu economia care se aşează, şi poporul (re)descoperă valorile specifice unei societăţi mature, îndreptându-se către valorile societăţii din perioada interbelică. Participarea Supreme Gallery cu piese de mobilier de colecţie, la secţiunea de Design a unui târg de artă de o asemenea anvergură, va sublinia o tendinţă deja existentă la cele mai importante târguri de artă din străinătate şi anume: prezenţa într-un număr din ce in ce mai mare a galeriilor de mobilier, la târguri de artă ce iniţial erau focusate doar pe arta plastică, de patrimoniu. Un exemplu îl constituie ediţia de anul acesta a târgului TEFAF Maastrict din Olanda, unde au participat peste 10 galerii de mobilier de artă. Iar acest lucru se explică prin faptul că iubitorii şi colecţionarii de artă încep să se gândească la o piesă de mobilier ca la o sculptură sau o pictură pe care vor să o admire, să locuiască cu aceasta, să facă parte din viaţa lor.” afirma Ela Walsh, fondator Supreme Gallery.

Organizatorii proiectului sunt Asociaţia Comercianţilor de Opere de Artă din România (ACOAR), sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti (AMPT), cu participarea Asociaţiei Galeriilor de Artă Contemporană din România (AGACOR), Institutul Cultural Român (ICR) şi cu sprijinul Deutsche Bank.

Loc:

Piaţa George Enescu (Piaţa Palatului Regal)

Stand Supreme Gallery: E03

Perioada:

22-25 mai 2014

Program:

Joi, 22 mai: 12.00 – 20.00

Vineri, 23 mai: 12.00 – 02.00

Sâmbătă, 24 mai: 12.00 – 20.00

Duminică, 25 mai: 12.00 – 18.00

Supreme Gallery la Pavilionul de Artă Bucureşti