News

Inspira-te din design-ul anilor '70 recreat de filmul American Hustle

Comunicat de presa
(17 February 2014)

In pragul ceremoniei premiilor Oscar si a decernarii trofeului pentru “Cele mai bune decoruri”, Supreme Gallery aduce in atentia iubitorilor de design, a doua colectie dedicata in exclusivitate mobilierului de decor cinematografic, nominalizat la Oscar. Colectia “American Hustle” va fi lansata marti, 18 februarie 2014, si reuneste obiecte de mobilier si arta decorativa din fermecatoarea perioada a anilor '70 a Manhattan-ului american, pe care talentata designer Judy Becker a recreat-o cu fidelitate si rafinament, in filmul, recent nominalizat la Oscar, American Hustle.

Bucuresti, 11 februarie 2014

Selectia cuprinde mai multe piese new-yorkeze, de mobilier si arta decorativa, din editii extrem de limitate, printre care se numara exceptionale piese de Laurel Lamp, Cassina si Milo Baughman, precum si alte obiecte de colectie, in texturi reprezentative pentru epoca, precum alama, radacinile de copac, plexiglass-ul si travertinul.

Din sfera mobilierului de birou, Judy Becker, designerul responsabil pentru decorurile intregului film, a folosit in interiorul cladirii London Associates, o piesa de birou, din radacini de copac ce evoca putere, stil si farmec. In aceeasi linie, Supreme Gallery prezinta un birou din anii '70, ce poarta semnatura designerului Milo Baughman – o figura emblematica pentru designul modern american – creat pentru manufacturierul John Stuart, realizat din radacini de lemn de nuc si crom.

Pentru iluminat, Judy Becker s-a folosit de forta metalului de alama, intr-o lampa cu picior inalt si palnie in zona superioara, completand armonios intregul design bazat pe culori de pamant si materiale rafinate. In colectia “American Hustle”, Supreme Gallery prezinta o pereche de lampi “Trumpet”, realizate integral din alama, marca renumitului producator american, Laurel Lamp.

In plus fata de radacinile de lemn, alama sau cromul anilor '70, Becker a descoperit, de asemenea, ca si stilul brutalist manifestat atat in arhitectura cat si in mobilier, a fost extrem de popular in epoca, Paul Evans fiind unul dintre cei mai cunoscuti artisti ce au creat piese deosebit de sculpturale. In aceeasi directie cu sculpturile brutaliste de perete, folosite de Becker, Supreme Gallery prezinta o pereche de lampi brutaliste din fier, create de Harry Balmer pentru casa americana de design, Laurel Lamp.

Colectia “American Hustle” este completata de o pereche de fotolii Cassina, din lemn rosiatic si tapiterie de catifea, ambele in culorile boabelor de cafea, o comoda a anilor '70, marca Tomlinson, din lemn de radacini si detalii din alama, o oglinda a designerului american Bernhard Rohne, creata pentru casa Mastercraft, in anul 1978, ce prezinta elemente de alama topita cu acid si oxidata, precum si alte piese din epoca, ce va vor face sa va simtiti direct pe platourile de filmare ale peliculei favorite la Oscarurile de pe 2 Martie - "American Hustle".

Colectia "American Hustle" va fi lansata pe 18 februarie 2014, la sediul Supreme Gallery, situata pe Intrarea Tudor Stefan, nr. 7.

Programul galeriei este:

L-V: 10-20

S: 10-17

D: Inchis

Mai multe informatii despre obiectele prezentate in colectia "American Hustle" pot fi gasite pe platforma galeriei:

www.supremegallery.com

Persoana de contact:

Marta Nedelcu

Tel.: 0728 164972

E-mail: marta@supremegallery.com

Inspira-te din design-ul anilor '70 recreat de filmul American Hustle